VÄLKOMMEN TILL WESTERN FARM VILLAGE

Bo i Vilda Västern som den var år 1879

Upplevelser & sevärdheter

Strömholms slott

En sevärdhet utöver det vanliga. Strömsholms slott är ett av de kungliga slotten med 1700-talsinredningar i gustaviansk stil samt en betydande samling svenskt måleri.

Slottet är byggt stensatt holme precis där Kolbäcksåns strömmande vatten flyter ut i Mälarviken Freden. Slottet har blivit ett populärt resmål och har bland annat ett slottskapell där många bröllopspar genomför sina vigslar.

Läs mer på
www.kungligaslotten.se

Skantzsjön

Skantzsjön är den centrala punkten på ÅsbySkantzen området. Just utanför hotellet hittar du natursköna promenadsträckor i en magisk och mysig miljö. Här kan du promenera förbi slussar, vackra hus och känna lugnet infinna sig. Ett av de populära gångstråken är att promenerar tur och retur till Trångfors smedja, en promenad på cirka 4 kilometer.

Läs mer på
www.hallstahammar.se

 

Lakeside adventure

På Lakeside Adventure finner du avkoppling och rekreation i en unik miljö där det erbjuds ett brett program av äventyrsaktiviteter genom uthyrning av friluftslivsutrustning samt fasta och bokningsbara turer.

Testa på paddling, bastu och badtunna, 5-kamp, sparka över isen eller cykelutflykt i närmiljön.

Läs mer på
www.lakesideadventure.se

Parken Zoo

Endast 40 minuter från Hallstahammar hittar du Parken Zoo. Anläggningen har från att varit främst en kvällspark blivit ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål dagtid och framför allt besökt av barnfamiljer. Parken erbjuder både teater, djurpark, lilla zoo, nöjespark, bad, artister och andra upplevelser.

Läs mer på
www.parkenzoo.se

Skantzö Bad & Camping

På Skantzö Bad & Camping finns det något för hela familjen. Här hittar du över 200 tomter samt stort utomhusbad med både hopptorn, trampolin och vattenrutschbana. För kvällens aktiviteter rekommenderas uppskattade tipspromenader under högsäsongen eller Skantzö roliga minigolfbana.

Läs mer på
www.hallstahammar.se

Åsby Hem & trädgård

Åsby Hem & Trädgård är en destination för växtälskare. Sortimentet uppdateras efter säsong, med nyheter och inspiration för kunder. Här hittar du udda sorter som inte alltid finns på andra ställen. Med kunnig personal och stor erfarenhet får du tips och råd som passar just dig.

I butiken hittar du även ett stort utbud av möbler, textiler, inredningsdetaljer, livsstilsprodukter och annat som förskönar ditt hem.

Läs mer på
www.asby.nu

Åsby Kött & Vilt

På Åsby Kött & Vilt handlar du utan stress. Med kunnig personal och alltid nytt och fräscha produkter i disken finns det något för alla. Korvmästaren tillverkar chark i butiken och från glasrutan längst in i butiken kan du se hur styckmästarna arbetar. Här styckas lamm, nöt, fläsk och vilt från närområdet. Vill du ha styckat på ett speciellt sätt? Säg till så får du det precis som du vill ha det. Butiken har även ett stort utbud av olika ostar.

Läs mer på
www.asbykottovilt.se

Erikslund shoppingcenter

Inte långt från Hallstahammar hittar du Erikslund shoppingcenter med ett stort utbud av butiker i alla prisklasser och sortiment. Här kan du bland annat handla på ett av Sveriges största varuhus, Ikea. Du tar dig enkelt och smidigt fram och tillbaka till hotellet på endast 20 minuter med bil. Det finns även gott med avgångar för att ta sig farm med kollektivtrafiken.

Läs mer på
www.erikslundshoppingcenter.se

Gokart på Hälla

Välkommen till Västerås snabbaste racebana. Är du sugen på en rejäl fartupplevelse och redo att utmana dina vänner? Då har du kommit rätt! Hyr gokart och tävla mot varandra i en härlig kamp.

Läs mer på
www.hallagokart.se

Actionbadet kokpunkten

Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.

Här flödar badrenalinet lika snabbt som ångan i det gamla ångkraftverket. Testa på aquacinema, slungas fram och tillbaka i bomerang eller dyk i vr.

Läs mer på
www.kokpunkten.se